top of page
  • Yazarın fotoğrafıhseturkiye

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde Değişiklik..!

07.01.2022 tarihi itibariyle Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştır. İlgili değişiklikler şu şekilde özetlenebilir.

1. Yönetmelikte bulunan bakanlık isimleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmiştir.

2. Çok hassas kullanım alanlarındaki açık ve yarı açık eğlence yerlerinde canlı müzik yayını yapılması yasaktır. Bu alanlarda, açık ve yarı açık eğlence yerlerinin kurulmasına izin verilmez. Bu alanlardaki mevcut açık ve yarı açık eğlence yerleri kapalı hale getirilmesi gerekmektedir..

3. 2. madde ışığında, sınır değerlerden bahseden diğer maddelerden çok hassas kullanım alanları ibaresi çıkarılmıştır.

4. Çok hassas kullanımların bulunduğu bölgelerde, yetkili kurumdan izin alınması durumunda bile konser, gösteri, miting, tören ,festival gibi etkinliklere izin verilmeyecektir.

5. Geçici madde eklenerek açık ve yarı açık eğlence yerlerinin kapatılması için 1 yıl ek süre verilmiştir.

"(1) 24 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinin kapalı hale getirilmesi ile ilgili esaslar bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden itibaren 1 yıl içerisinde yerine getirilir."


Sonuç olarak;


Artık çok hassas alanların (konut, hastane ve yatılı okul) bulunduğu alanlarda, açık veya yarı açık (dışarı açılan pencereleri bulunan) eğlence yerlerinin ölçümü yapılmayacaktır. Öncelikli olarak 1 yıl içinde kapalı hale getirmeleri gerekecektir.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page