top of page
  • Yazarın fotoğrafıhseturkiye

Milli Teknoloji Hamlesi Nedir?

Adını sıkça duyduğumuz "Milli Teknoloji Hamlesi" nedir? Neler yapılacak? Faydaları nelerdir? Yazımızın devamında "Milli teknoloji Hamlesi" hakkında tüm merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.


Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi adı altında yürüttüğü bu strateji, ülkenin teknolojik ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirmeyi, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesini ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu süreç, savunma sanayiindeki başarılarla başlayarak geniş bir teknoloji spektrumunu kapsamaktadır. Ayrıca, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı gibi kuruluşlar gençlere yönelik eğitim ve projelerle nitelikli insan kaynağının oluşturulmasına katkı sağlamaktadır.


Milli Teknoloji Hamlesi’nin ilk başarılı örneği, havacılık ve savunma sanayisinde hayata geçirilen projeler olmuştur. Savunma sanayii projeleri, teknoloji üretme kabiliyetimizi artırmış, üretim maliyetlerini azaltmış ve insansız hava aracından rokete, otonom sistemlerden uzay/uydu sistemlerine kadar geniş bir spektrumda yıkıcı teknolojileri geliştirme potansiyelimizi ortaya çıkarmıştır. Savunma sanayii projelerinden elde edilen kazanımlar teknolojinin diğer sivil alanlarındaki çalışmalarına da örnek teşkil etmektedir.


Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, öncelikli olarak teknolojinin kalkınma ve tam bağımsızlık açısından önemine ilişkin toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda yerli, milli ve özgün teknolojileri geliştirecek gençlere yönelik eğitim ve proje odaklı faaliyetler gerçekleştirmektedir. Böylece, temelden iyi yetişmiş bireyler ile toplumsal gelişim ve kalkınmanın sağlanması için nitelikli insan kaynağına yatırım yapılmaktadır.


Peki Milli Teknolojij Hamlesi adı altın atılan projeler neler?


TEKNOFEST

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.


Deneyap

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirme amacıyla hayata geçirilmiş bir teknoloji atölyeleri projesidir.


Keşif Kampüsü

Keşif Kampüsü, bilim ve teknolojiyi harmanlayarak geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarla buluşturmak amacıyla oluşturulmuş bir çocuk üniversitesi projesidir.


T3 Girişim Merkezi

T3 Girişim Merkezi; Türkiye girişimcilik ekosisteminde yerli ve millî teknoloji girişimlerinin doğmasında, büyümesinde ve dünya pazarına açılmasındaki teknik, ticari ve finansal bariyerleri ortadan kaldırmayı ve Türkiye ekonomisine yüksek katma değerli teknoloji üreten girişimler kazandırmayı hedeflemektedir.


Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı


Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı çerçevesinde T3 Vakfı tarafından Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak konusunda istekli öğrencilere burs desteği sağlanmaktadır.



451 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page