top of page
  • Yazarın fotoğrafıhseturkiye

Elektriğin %60’ı Yenilenebilir Kaynaklardan Üretildi.

12 Şubat 2024 tarihinde ulusal elektrik üretiminin yaklaşık %60’ı yenilenebilir enerji ile gerçekleşti. Fosil yakıtlara dayalı tesislerin ulusal üretimdeki payı ise %40,26 oldu.
yenilenebilir kaynaklar

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) verilerine göre, 12 Şubat 2024 Pazartesi günü Türkiye genelindeki tüm kaynaklardan 898 GWh elektrik üretildi. Toplam 536 GWh elektrik üreten yenilenebilir enerji santralleri ulusal üretimin %59,74’lük bölümünü oluşturdu. 


Pazartesi günü toplam 361 GWh elektrik üretilen fosil yakıtlara dayalı tesislerin ulusal üretimdeki payı ise %40,26 olarak belirlendi. Verilere göre, Pazartesi günü ülke genelinde 895 GWh’in üzerinde elektrik tüketildi. 

 

Türkiye'nin elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payının %60'a ulaşması önemli bir adım. Bu, ülkenin temiz enerjiye olan geçiş sürecinde ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Ancak, fosil yakıtlara dayalı tesislerin hala %40,26 gibi önemli bir paya sahip olması, enerji portföyünün dengelenmesi ve karbon salınımının azaltılması konusundaki çalışmaların devam etmesi gerektiğini gösteriyor. Ülke genelindeki yüksek elektrik tüketimi ise enerji verimliliği ve tasarruf önlemlerinin önemini vurguluyor.



5 görüntüleme0 yorum

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page