top of page
  • Yazarın fotoğrafıhseturkiye

Yaz Geliyor, Dondurma Mevsimi Açılıyor, Dondurmalardaki Tehlike..! Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yapılan araştırmalar, sağlık ve hijyen standartlarına uygun olarak üretilmeyen dondurmaların, özellikle hiperaktif çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, tüketicilerin paketli dondurmaları seçerken dikkatli olmaları önemlidir.


Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, dondurmanın sağlıklı içeriklere sahip olduğunda oldukça faydalı olduğunu belirtiyor. Ancak, bazı dondurmaların yapımında emülgatörler ve stabilizatörler kullanıldığını ve yapay gıda boyalarıyla renklendirildiğini vurguluyor.


Renklendirici kullanılmış dondurmalar - Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Doğal renklendiricilerin yanı sıra yapay gıda boyalarının da kullanıldığı dondurmaların, özellikle alerjik reaksiyonlara ve hiperaktiviteye yol açabileceğini söyleyen Yiğit, bu nedenle paketli dondurmalarda renk seçimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.


Dondurmanın yüzeyindeki buz kristallerinin, dondurmanın tekrar dondurulmuş olabileceğine ve içinde zararlı bakterilerin üremiş olabileceğine işaret edebileceğini belirten Yiğit, tüketicilerin güvenilir markalara yönelmelerini öneriyor.


Sağlıklı bir dondurmanın püf noktalarından bahseden Yiğit, evde doğal malzemeler kullanılarak yapılan dondurmaların sağlıklı bir alternatif olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, paketli dondurmaların tüketilirken porsiyon kontrolünün sağlanması gerektiğini ve yüksek fruktoz içeriğinin karaciğer yağlanmasına sebep olabileceğini hatırlatıyor.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


Yazı: Blog2_Post
bottom of page