top of page
  • Yazarın fotoğrafıhseturkiye

Almanya Kömürü Azalttı, Hava Kirliliği Azaldı.

Almanya'nın kömür kullanımını azaltmasıyla birlikte 2023 yılında ülkedeki sera gazı emisyonları ve hava kirliliği, 673 milyon tonla son 70 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Almanya ve Termik Santral

Agora Energiewende düşünce kuruluşunun araştırmasına göre, bu azalmanın büyük bir kısmı kömürden elde edilen enerji üretiminin azalmasından kaynaklanıyor. Guardian'ın haberine göre, karbondioksit emisyonlarındaki 2022 yılına göre 46 milyon tonluk azalma gösterdiği görülüyor.


Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik, 2023'te toplam üretimin yarısından fazlasını oluşturarak Almanya tarihinde bir ilk yaşandı. Yenilebilir enerji kaynak sayesinde, kömürün payı yüzde 34'ten yüzde 26'ya düştü. Özellike sanayi sektörü açısından bakıldığında bu oran oldukça etkileyici olarak görünmektedir.


Agora'nın direktörü Simon Müller, yenilenebilir enerjinin artışının, Almanya'nın 2030 yılına kadar elektriğinin yüzde 80'ini rüzgar ve güneş enerjisinden elde etme hedefiyle uyumlu olduğunu belirtti. Ancak, 2023'teki emisyon azalmasının sürdürülebilir olmadığı endişesi de vurgulanıyor. Bu durum, gelecekteki iklim politikalarında ve endüstri stratejilerinde dikkate alınması gereken önemli bir nokta olarak öne çıkıyor.


Kömür madeninde çalışan ekskavatör



 

11 görüntüleme0 yorum

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page